ua en ru

Вперше Порошенко заговорив про відставку Наливайченка 10 червня, - джерело

Вперше Порошенко заговорив про відставку Наливайченка 10 червня, - джерело Фото: Валентин Наливайченко

За словами оточення Президента України Петра Порошенко, вперше глава держави запропонував голові СБУ Валентину Наливайченку піти у відставку на зустрічі 10 червня. Про це йде мова у статті РБК-Україна "Як Наливайченко намагається залишитись на посаді голови СБУ".

"Оточення Порошенка переконує - тоді Наливайченко погодився з цим, але за кілька днів змінив рішення, нібито - після консультації з Group DF Дмитром Фірташем. Натомість депутати, близькі до голови СБУ, це заперечують. За їх версією Наливайченко нічого Порошенко не обіцяв", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Порошенко анонсував звільнення Наливайченка у понеділок, 15 червня, на зустрічі з депутатами фракції "Блоку Петра Порошенка". Він пообіцяв подати до Ради відповідне подання вже у вівторок, 16 червня.
Автори статті стверждують, що після цього Президент вночі намагався вмовити Наливайченка добровільно залишити посаду, але сторони так ні про що і не домовились.

Нагадаємо, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Ігор Кононенко повідомив, що Наливайченко пропонують посаду віце-прем'єра з євроінтеграції.