ua en ru

Війна з РФ не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з ЄС, - Порошенко

Війна з РФ не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з ЄС, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Порошенко закликав ЄС визначити, що Україна може в майбутньому стати членом Євросоюзу

Президент України Петро Порошенко заявив, що війна з Російською Федерацією не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з Європейського союзу. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні під час пленарної сесії 17-го саміту Україна-ЄС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Не менш важливим кроком ЄС щодо підтримки нашого вибору і здобутків України в процесі реформ вже найближчим часом має стати рішення про надання громадянам України можливості безвізового в'їзду в ЄС", - сказав Порошенко.

Порошенко підкреслив, що ЄС повинен ухвалити рішення про надання Україні безвізового режиму, незважаючи на російську агресію і те, що Україна частково не контролює кордон з Росією.

"Я закликаю ЄС, підтримуючи інтеграційне прагнення українського народу, визначити, що Україна може в майбутньому стати членом ЄС. Звичайно за умови досягнення всіх вимог", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що надання Україні безвізового режиму з ЄС має стати одним з таких сигналів.

Нагадаємо, раніше Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що Україна повинна переконати ЄС у відсутності ризиків при введення безвізового режиму.