ua en ru

Військового засудили до 13 років за вбивство товариша по службі в зоні АТО

Військового засудили до 13 років за вбивство товариша по службі в зоні АТО Фото: автомат АК-74

Молодший сержант застрелив військового сусідньої частини під час сварки в магазині

Військовослужбовця однієї з військових частин у Донецькій області суд засудив до 13 років позбавлення волі за вбивство свого товариша по службі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури південного регіону.

"Володарським районним судом Донецької області за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 п. 7 ст. 115 і ч. 3 ст. 406 КК України покарання у вигляді 13 років позбавлення волі засуджено молодшого сержанта однієї з військових частин, дислокованих в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Військовою прокуратурою Південного регіону встановлено, що військовий, покликаний по мобілізації, з автоматом АК-74 і боєприпасами у вечірній час перебував у магазині, розташованому на території автозаправної станції, неподалік від місця дислокації військової частини.

Разом зі своїм колегою він вжив спиртні напої, а потім почав сварку з військовим сусідньої частини, який зайшов в магазин.

"З хуліганських спонукань молодший сержант принижував і ображав солдата. Після цього направив на останнього автомат і зробив один постріл. Поранення грудної клітини виявилося смертельним", - повідомили в прокуратурі.

Розглянувши матеріали справи, суд погодився з позицією державного обвинувача та призначив вбивці суворе покарання. Крім того, суд позбавив його військового звання молодший сержант, а також ухвалив стягнути на користь дружини загиблого понад 208 тис. грн за матеріальний і моральний збиток.

"На жаль, незадовільний стан військової дисципліни в деяких частинах і підрозділах, вживання військовослужбовцями спиртних напоїв іноді призводять до трагічних наслідків. Деякі з великим запізненням, лише після вироку суду, розуміє істину, що алкоголь і військова служба не сумісні ", - заявив заступник військового прокурора Південного регіону України полковник юстиції Євген Нетужилов.

Нагадаємо, 20 квітня в Красноармійську військовий застрелив свого товариша по службі в кафе.