ua en ru

У Львівській обл. з березня по жовтень пройдуть спільні навчання військових України та США

У Львівській області приблизно з 5 березня по 31 жовтня 2015 року пройдуть спільні навчання військових України та США, передає "Голос Америки" з посиланням на інформацію газети Defense News за підсумками аналізу документів, розміщених на сайті урядових закупівель в кінці лютого.

Газета пише, що з конкурсною документацією, що уряд США шукає підрядника, який повинен надати сім 50-місцевих пасажирських автобусів в період з 5 березня по 31 жовтня для перевезення до 300 американських військовослужбовців з міжнародного аеропорту Львова у Міжнародний центр миротворчості та безпеки в місті Яворів біля західного кордону України.

Газета, що спеціалізується на висвітленні діяльності Пентагону, пише, що плани американських і британських військових направити інструкторів в Яворів цієї весни, щоб почати підготовку українських військових для боротьби з проросійськими сепаратистами на сході України, не є таємницею.

Однак заяви офіційних осіб щодо дат, термінів, і числа інструкторів часом були досить туманними.

В конкурсній документації також зазначено, що "американська та українська армії проведуть спільну навчальну місію у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в районі Львова, Україна, приблизно з 5 березня по 31 жовтня 2015 року".

Видання припускає, що групи з 300 американських військових будуть змінювати один одного на умовах ротації, яка буде відбуватися в березні, травні, липні, серпні та жовтні.

Відзначається, що в результаті місії планується підготувати чотири роти Національної гвардії України.

Нагадаємо, Пентагон направить невелику групу військових США для забезпечення бойової медичної підготовки українських військових.

Відзначимо, за оцінками американських військових, Росія підтримує сепаратистів на сході України приблизно 12 тисяч військовослужбовців.