ua en ru

У Франції затримано 4 підозрюваних у скоєнні терактів у Парижі

У Франції затримано 4 підозрюваних у скоєнні терактів у Парижі У Франції затримано 4 підозрюваних у скоєнні терактів у Парижі

У Франції затримано ще 4 людини, підозрюваних у зв'язках з терористом Амеди Кулібалі, який скоїв напад на редакцію журналу Charlie Hebdo у Парижі в січні 2015 р., передає France Press.

Крім того, за даними видання, серед затриманих є жінка-поліцейський з містечка Роні-су-Буа, недалеко від Парижа, яка прийняла іслам два роки тому. На початку лютого вона була відсторонена від виконання своїх обов'язків.

Жінка була затримана разом зі своїм приятелем, який був близький до Амеди Кулібалі. Згідно телефонних записів, приятель жінки знаходився в безпосередній близькості від Кулібалі незадовго до того, як той скоїв напад на єврейський супермаркет 9 січня.

Нагадаємо, з 7 по 9 січня в Парижі відбулося три теракти, жертвами яких стали 17 осіб.

12 з них загинули в результаті нападу терористів на паризьку редакцію французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Теракт здійснили брати Куаши.

Амеди Кулібалі було ліквідовано співробітниками поліції під час штурму кошерного магазину в Парижі, який він захопив 9 січня. До початку штурму він убив чотирьох заручників.

Крім того, прокуратура Парижа повідомила, що Кулібалі причетний до ще одного нагоди стрілянини в передмісті французької столиці 8 січня, коли вийшов на пробіжку чоловік був серйозно поранений в ногу і спину.

Раніше, в кінці січня, поліція також затримала чотирьох осіб, які підозрювалися в тому, що вони надали Кулібалі зброю і автомобіль. Кілька пов'язаних з ним осіб, у тому числі його дівчина Хаят Бумеддьен, втекли до Сирії.