ua en ru

Visa пригрозила ФІФА переглядом контракту через корупційний скандал

Visa пригрозила ФІФА переглядом контракту через корупційний скандал Фото: прапор ФІФА

Корупційний скандал у ФІФА

Американська компанія Visa, виступає спонсором Міжнародної федерації футболу (ФІФА) може переглянути контракт, якщо організація не вживе заходів у зв'язку з корупційним скандалом. Про це йдеться в офіційній заяві компанії.

"Ми глибоко розчаровані і занепокоєні сьогоднішніми подіями у ФІФА. Як спонсор, ми очікуємо, що ФІФА вживе негайних заходів для вирішення цих питань. Починати потрібно з відновлення культури зі строгими моральними принципами, щоб повернути репутації футболу для вболівальників по всьому світу", - йдеться в заяві.

Visa відзначила, що ФІФА необхідно змінити свою політику. "Якщо ФІФА не в змозі цього зробити, то ми переглянемо наш спонсорство", - заявили в компанії.

Нагадаємо, у Швейцарії порушені кримінальні справи про хабарі при виборі країн, де будуть проводитися чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022, які пройдуть в Росії і Катарі.

ФІФА тимчасово відсторонила від будь-якої пов'язаної з футболом діяльності 11 своїх співробітників, які підозрюються у причетності до корупційного скандалу.