ua en ru

Турчинов не виключає, що в Донецькій обл. зможе запрацювати та 8-й окружком

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не виключає, що в Донецькій області зможе запрацювати й 8-а окружна виборча комісія.

В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов не виключає, що в Донецькій області зможе запрацювати й 8-а окружна виборча комісія. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я інформую вас, що вибори в Донецькій і Луганській областях проходять у дуже складній обстановці. В Донецькій області вже працює 7 окружних комісій в Луганській області - 2. Ми не виключаємо, що в Донецькій області може ще й восьма окружна комісія запрацювати, в цьому напрямку ведеться робота", - сказав він.

"Терористи, які слідують керівництву РФ, все роблять для того, щоб вибори в цих регіонах зірвати. Але вже тисячі ділянок працюють, незважаючи на погрози, спроби проводити терористичні акти вибори у багатьох містах Донецької та Луганської області проходять. Так, складна ситуація у великих містах, в Донецьку, Луганську, але навіть у цих регіонах вибори будуть проходити. Так, не у всіх містах. Але у будь-якому разі це не вплине на результат виборів на волевиявлення наших громадян, більшість з яких зможе проголосувати за того Президента, якому вони довіряють і з яким вони пов'язують своє майбутнє", - додав Турчинов.

У Донецькій та Луганській областях сепаратисти станом на 15:30 22 травня повністю або частково заблокували роботу 18 з 34 окружних виборчих комісій.

Зокрема, у Донецькій області за станом на 16:00 22 травня була заблокована робота 10 з 22 існуючих ОВК, в Луганській області - 8 з 12.