ua en ru

Раді пропонують створити єдиний реєстр призовників

Раді пропонують створити єдиний реєстр призовників Фото: Верховна Рада України

Реєстр пропонується вести в електронній формі з єдиною централізованою базою даних

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови № 2504а/П "Про прийняття за основу проекту Закону України про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних" від 25 вересня 2015 року. Відповідний документ опублікований на офіційному сайті парламенту.

Ініціатором проекту є Сергій Пашинський, народний депутат від політичної партії "Народний фронт".

Цією постановою буде регулюватися порядок і режим ведення реєстру виборців України, який планують створити з прийняттям цього законопроекту.

"Реєстр ведеться в електронній формі з єдиною централізованою базою даних, яка містить персональні та службові дані всіх військовозобов'язаних (призовників)", - йдеться в тексті документа.

Вести реєстр планують зобов'язати військовы комісаріати. Вони повинні будуть організувати уточнення облікових даних військовозобов'язаних (призовників), забезпечити наповнення та уточнення бази даних Реєстру відомостями, які отримують органи ведення Реєстру від органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які здійснюють контроль за достовірністю облікових даних.

Комісаріати повинні будуть приймати інформацію про призовників в інших органах державної влади. Зокрема, до Центральної виборчої комісії, Держприкордонслужбі, Міносвіти та міграційній службі.

Нагадаємо, нещодавно Верховною Радою був прийнятий закон дозволяє зараховувати час проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу в стаж роботи.