ua en ru

В Угорщині засудили 13 українських контрабандистів

В Угорщині засудили 13 українських контрабандистів Фото: в Угорщині засудили українських контрабандистів

Вони організували контрабандні поставки до Угорщини з України

У четвер, 21 січня 2016 року, в Ніредьгазі (Угорщина), 13 сигаретних контрабандистів, що контролювали контрабандні поставки до Угорщини з України, засуджені від 2 до 9 років позбавлення волі, передає Закарпаття онлайн.

Зазначається, що вироки на строк у 9 та 8,5 років ув'язнення отримали організатори каналу постачання контрабанди. Їхні спільники отримали до 4,6 років. Ще 5 засуджені до 2 років умовного відбування покарання, оскільки визнані судом спостерігачами.

Так, судом встановлено, що в 2010 році група із 13 осіб - громадян Угорщини та України - налагодили канал постачання тютюнових виробів з України до Угорщини.

Вказано, що сигарети купувалися в Україні, розпаковувалися по коробках і перевозилися через "зелений кордон" з боку села Бадалово Берегівського району в угорське село Сатмарчеке. В Угорщині контрабанду перевантажували в мікроавтобуси, звідки вона прямувала у село Ньодобош до спеціально обладнаного складу. Звідти сигарети розвозилися для перепродажу.

Для доправки контрабанди зловмисники використовували спеціальну техніку - прилади нічного бачення, радіоприймачі тощо.

Загалом вартість ввезених в Угорщину в такий незаконний спосіб сигарет склала 221 млн форинтів (більше 700 тис доларів).

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України (СБУ) перекрили в Хмельницькому контрабандний канал постачання заборонених до продажу в нашій країні анаболічних стероїдних препаратів.