ua en ru

У Криму заарештовано підозрюваного у побитті "беркутівця" активіста Евромайдана

Рішенням Київського районного суду Сімферополя колишній активіст масових протестів у Києві листопада 2013 - лютий 2014 року, відомих як Євромайдан, Олександр Костенко, підозрюваний у заподіянні тілесних ушкоджень співробітнику спецпідрозділу "Беркут", узятий під варту. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

"Прокуратура Республіки Крим підтримала клопотання слідчого про обрання щодо Олександра Костенко, 1986 р. н., запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Воно розглядалося сьогодні в Київському районному суді р. Сімферополя", - йдеться в повідомленні.
Суд виніс постанову про арешт Костенко строком на два місяці.

Костенко інкримінується скоєння злочину, передбаченого п. "б" ч. 2 ст. 115 КК РФ (навмисне заподіяння легкої шкоди здоров'ю з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті або ворожнечі чи з мотивів ненависті або ворожнечі відносно якої-небудь соціальної групи).

За версією слідства, він в ході масових протестів у Києві в лютому 2014 року заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут".

"Хід розслідування кримінальної справи перебуває на особливому контролі у прокурора республіки", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, також у Криму на 2 місяці заарештували кримсько-татарського активіста, який був затриманий 7 лютого.