ua en ru

У Києві міліція затримала чоловіка, який погрожував підірвати дев'ятиповерхівку

У Києві правоохоронні органи затримали чоловіка, який погрожував підірвати дев'ятиповерховий житловий будинок. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в м. Києві.

Отримавши повідомлення про сімейно-побутову сварку в одній з квартир багатоповерхівки у Святошинському районі, наряд патрульної служби міліції райуправління на місці з'ясував, що господар зазначеної квартири закрився у приміщенні. Про це міліціонерам повідомили дружина дебошира і квартирант, які перебували під дверима на поверсі. За їх словами, господар квартири агресивно збуджений, знаходиться у стані алкогольного сп'яніння і погрожує підірвати будь-якого, хто зайде до квартири. "Домочадці підтвердили, що у нього можуть бути вибухонебезпечні предмети", - йдеться в повідомленні.

Жителів сусідніх квартир терміново евакуювали, в будинку відключили газопостачання. Далі правоохоронці вступили в переговори із чоловіком, проте результату вони не дали.

"Після отримання згоди господарки квартири співробітники полку міліції громадської безпеки особливого призначення силоміць відкрили двері і потрапили до приміщення. В одній з кімнат міліціонери побачили господаря із предметом, схожим на гранату, в руках. Причому корпус він тримав в одній руці, а чеку - в інший. Правоохоронці виявили неймовірні дипломатичні якості і тонке відчуття психології та вмовили таки чоловіки віддати їм небезпечну річ", - зазначили у ВЗГ.

При обстеженні приміщення фахівці-вибухотехніки знайшли ще ряд заборонених у вільному обігу речей: тротилову і димову шашки, велику кількість набоїв до зброї різного калібру, ніж. Вилучені предмети направлено на експертні дослідження.

Слідчим відділом Святошинського районного управління міліції столиці відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Правоохоронці встановлюють обставини події і з'ясовують, звідки у 60-річного чоловіка цілий арсенал.

Нагадаємо, вчора Дніпровський районний суд столиці взяв під варту трьох зловмисників, затриманих за підозрою в причетності до вибуху гранати в житловому будинку на вул. Празькій в Києві/