ua en ru

У Чечні затримані ще дві людини по справі про вбивство Нємцова, - джерело

У Чечні затримані ще дві людини по справі про вбивство Нємцова, - джерело Борис Нємцов

У Чечні у зв'язку з розслідуванням вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова затримано ще дві людини. Про це повідомляє "Росбалт" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Затримання нібито сталося 8 березня в Шелковському районі Чечні, при цьому, за словами джерела, один із затриманих є двоюрідним братом високопоставленого чеченського силовика.

"Ці люди потрапили в поле зору силовиків у зв'язку з відпрацюванням осіб, з якими в останній час підтримували відносини Дадаєв і Шаванов. Ступінь їхньої причетності до вбивства Нємцова перевіряється, тривають допити. Рішення про те, чи виходити до суду за санкцією на арешт, не прийнято", - розповів співрозмовник видання.

При цьому він додав, що всі фігуранти цієї справи на момент затримань не працювали в силових відомствах Чечні. Джерело також підтвердив, що основною версією слідства є вбивство через висловлювань Нємцова, які група жителів Чечні вважає образливими для мусульман.

Зазначимо, 8 березня Басманний суд Москви прийняв рішення помістити під арешт всіх п'ятьох затриманих у справі про вбивство Нємцова. Заур Дадаєв і Анзор Губашев заарештовані до 28 квітня. Темерлан Эскерханов, Хамзат Баха і Шагит Губашев, які продовжують перебувати у статусі підозрюваних, заарештовані до 7-8 травня. Ще один підозрюваний у справі про вбивство Нємцова, Беслан Шаванов, підірвався у Грозному під час затримання.