ua en ru

Встановити касові апарати повинні 55 тисяч підприємців III категорії, - ДФС

Встановити касові апарати повинні 55 тисяч підприємців III категорії, - ДФС Фото; касовий апарат

Найбільша кількість підприємців, які потребують касових апаратів, зосереджено в Києві

Встановити касові апарати до 1 липня 2015 повинні 55 з 284 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності III групи. Про це сьогодні під час круглого столу повідомила директор департаменту податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби України Наталія Рубан, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас 284 тисячі суб'єктів III групи (підприємці, у яких сума виручки не перевищує 3 млн. грн., а кількість працюючих - 20 осіб, - ред.), з яких касових апаратів потребують тільки 55 тисяч", - повідомила Рубан.

За її словами, найбільша кількість підприємців, які потребують касових апаратах, зосереджена у Києві.

"Найбільше - 24 тисячі суб'єктів, які повинні купити касові апарати - це місто Київ, Вінницька область - 1 100, Волинська - 380 суб'єктів, Дніпропетровськ - 1200 суб'єктів, Харків - 2300", - зазначила вона.

"З усіх цих 55 тисяч суб'єктів - роздрібна торгівля - 8 000, решта: 9 000 - операції з нерухомим майном і рітейлери, 6900 - це комп'ютер програмування, консультування та пов'язана з ним діяльність, діяльність у сфері бухгалтерського обліку - 1 100", - повідомили у фіскальній службі.

Нагадаємо, 18 березня ВР прийняла в першому читанні законопроект №1088"Про внесення змін до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг"(щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстратора)".

За даними на кінець лютого, на модернізацію касових апаратів підприємці витратили близько 1 млрд грн з 2014 р.

Відзначимо, з 2014 р уряд зобов'язав весь бізнес, який використовує у своїй роботі реєстратори розрахункових операцій (РРО), замінити обладнання, яке буде передавати дані чекових стрічок фіскалам - в режимі онлайн.