ua en ru

"Укрнафта" списала борг перед "Нафтогазом" в рахунок зустрічних вимог, - нардеп

"Укрнафта" списала борг перед "Нафтогазом" в рахунок зустрічних вимог, - нардеп Український бізнесмен Ігор Коломойський

ПАТ "Укрнафта" заявляє про списання боргу перед НАК "Нафтогаз України" у зв'язку з зарахуванням зустрічних вимог. Відповідну заяву "Укрнафти" у своєму Facebook опублікував народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"У цьому папірці Укрнафта повідомляє, що нічого не має бюджету України, тому що Нафтогаз і Укрнафта мають невирішені суперечки щодо газу семирічної давності. Тільки я думаю, що Нафтогаз, де у держави 100% акцій, Укрнафта, де у держави 50%+1 акція, самі в змозі вирішити, хто кому винен і за що. І вони це повинні вирішувати в суді або за столом переговорів після зміни менеджменту в Укрнафті і видалення звідти людей Коломойського", - написав Лещенко.

Так, згідно з документом, борг "Укрнафти" перед "Нафтогазом" складає 1 млрд 779 млн 624 тис. 775 грн. У той же час "Нафтогаз" має зобов'язання перед "Укрнафтою" щодо відшкодування шкоди, що завдана безпідставним придбанням і використанням природного газу, видобутого в січні-лютого 2008 р., на загальну суму 2 млрд 666 млн 971 тис. грн.

"Згідно до ст. 203 Господарського кодексу України, ст. 601 Цивільного кодексу України зобов'язання припиняються в рахунок зустрічних однорідних вимог, строк виконання яких настав, а також вимог, строк виконання яких не встановлений або визначений моментом пред'явлення вимоги. Зарахування зустрічних вимог може здійснюватися за заявою однієї однієї зі сторін", - йдеться в заяві "Укрнафти".

Таким чином, зобов'язання "Укрнафти" перед "Нафтогазом" списуються в повному обсязі, а зустрічні зобов'язання - частково, на суму 1 млрд 779 млн 624 тис. грн і борг "Нафтогазу" перед "Укрнафтою" зменшується до 887 млн 346 тис. грн

Наперсточники Коломойского в действии. Вместо того, чтобы перечислить в бюджет 1,8 миллиарда гривен, они прислали сегодн...

Posted by Сергій Лещенко on 10 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, раніше голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв висловив надію на те, що менеджмент "Укрнафти" виконає своїх зобов'язань по виплаті дивідендів.