ua en ru

Українців у Росії за рік стало на 1 млн більше

Українців у Росії за рік стало на 1 млн більше

Кількість українців у Росії за рік збільшилася майже на 1 млн осіб - до 2,55 млн.Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Федеральної міграційної служби (ФМС) Росії.

Роком раніше найчисельнішими іноземцями, що перебувають на території Росії, були громадяни Узбекистану (2,4 млн у квітні 2014 року, 22,3% від загального числа іноземців), а другі за чисельністю - громадяни України (1,6 млн, 14,9%), то зараз число що знаходяться в Росії українців зросла майже на мільйон (2,55 млн, 23,3%), а жителі Узбекистану, навпаки, вважали за краще покинути територію - зараз їх на 300,7 тис. менше, ніж роком раніше (2,1 млн, 19,2%).

Таким чином, за розрахунками РБК, зараз в Росії знаходяться майже 6% всіх громадян України (Укрстат оцінює чисельність населення країни в 42,9 млн чоловік, - без урахування населення тимчасово окупованої території Криму).

Поки конфлікт між Росією і Україною буде продовжуватися, їх кількість в Росії буде рости, прогнозує колишній заступник директора ФМС, президент фонду "Міграція 21 століття" В'ячеслав Поставнін. Першими приїхали жителі середнього віку, які починають "підтягувати" дітей і старше покоління.

Нагадаємо, до Білорусі у 2014 р. виїхало близько 50 тис. українців.