ua en ru

Українських десантників посилять танками, - радник Порошенко

Українських десантників посилять танками, - радник Порошенко Фото: Юрій Бірюков

У кожній бригаді сформують по танковій роті Т-80

Українських десантників, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, планують посилити танками. Про це повідомив радник Президента України Юрій Бірюков, передає 5 канал.

"Основне завдання ПДВ - це рейдові дії-це сили швидкого реагування... Для ПДВ обрані самі швидкісні танки, які тільки у нас зараз є, це Т-80. Їх і вибрали, тому що це швидкісні танки. Ну а далі - треба дивитися. Часто не потрібен танковий прорив силами батальйону, достатньо, якщо колону БТРів супроводжує два-три танки, тобто танковий взвод - просто як вогнева міць", - розповів Бірюков.

Крім того, він зазначив, що всього танків в Україні вистачає, однак існують проблеми з грошима для розконсервації.

Зазначимо, що високі швидкісні характеристики танка Т-80 обумовлені тим, що в якості двигуна на ньому встановлена газотурбінна силова установка потужністю 1000 л. с. Це дозволяє танку розвивати швидкість до 70 км/год. З іншого боку, на думку ряду фахівців, застосування газотурбінного двигуна робить танк менш надійним і знижує його запас ходу, так як витрати палива, в порівнянні із звичайним для танків дизельним двигуном, у газотурбінного збільшені.

Згідно з інформацією видання Military Balance (щорічний статистичний довідник Міжнародного інституту стратегічних досліджень), станом на 2013 р. в Україні налічувалося 165 танків Т-80 в законсервованому стані.

Українських десантників посилять танками, - радник Порошенко

Фото: танк Т-80

Нагадаємо, раніше в Україну прибула перша партія американських бронемашин Humvee (HMMWV).