ua en ru

Українські оборонні підприємства відновили ще 41 БТР для сил АТО, - Нацгвардія

Українські оборонні підприємства відновили ще 41 БТР для сил АТО, - Нацгвардія Фото: Нацгвардія

Відновленням пошкодженої бойової техніки займаються фахівці бронетанкової служби разом із цивільними спеціалістами

З початку 2015 року особовий склад ремонтних підрозділів НГУ виконав роботи по проведенню поточного ремонту 41 бронетранспортера. Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України.

"На даний час на державних підприємствах проводяться гарантійні ремонти та роботи по відновленню - шість бронетранспортерів різних модифікацій 11 броньованих машин. На плановому ремонті та модернізації також знаходяться 97 бронетранспортерів та 12 БРДМ", - йдеться у повідомлені.

Ремонтні роботи бронетанкової техніки проводяться силами спеціалізованих підрозділів військових частин НГУ, також до відновлювальних робіт залучаються фахівці державних підприємств "Київський бронетанковий завод", "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова", "Завод ім. Малишева".

Повідомляється, що Нацгвардія для виконання робіт по відновленню боєздатності БТР та автомобільної техніки поза межами місць постійної дислокації закупила 11 пересувних ремонтних майстерень на базі автомобілів та два ремонтних БТР на базі БТР-4Е.

"Фахівці ремонтних підрозділів, які мають на укомплектуванні бронетранспортери БТР-4Е, у лютому та березні 2015 р. пройшли додаткове навчання на державних підприємствах "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. О.О. Морозова" та "Київський бронетанковий завод", - повідомляє НГУ.

Нагадаємо, раніше Міноборони повідомляло, що за час проведення АТО відремонтовано більше 24 тис. одиниць озброєння.