ua en ru

В Україні сьогодні набуває чинності постанова про тимчасово окуповані території Донбасу

В Україні сьогодні, 25 березня 2015 р., вступає в силу постанова Верховної Ради України № 254-VIII "Про визнання окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими територіями". Відповідну постанову опубліковано вчора, 24 березня 2015 р., в парламентській газеті "Голос України".

Постанова вступає в силу на наступний день після опублікування.

Цією постановою Верховна Рада визнає тимчасово окупованими територіями окремі райони, міста, села і поселення Донецької та Луганської областей, де відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування запроваджується особливий порядок здійснення місцевого самоврядування до моменту виведення всіх незаконних збройних формувань, їх техніки, а також найманців, відновлення повного контролю України за державним кордоном.

Раніше Рада визначила райони Донбасу з особливим статусом.

Так, до переліку увійшло 85 населених пунктів в Донецькій і Луганській областях. Серед них: Станиця Луганська, Щастя, Трьохізбенка, Красний Лиман, Слов'яносербськ, Первомайськ, Никишино, Вуглегірськ, Горлівка, Дзержинськ, Ясинувата, Авдіївка, Дослідне, Красногорівка, Мар'їнка, Старобешеве, Чермалик, Широкіно.

Зазначимо, що в переліку відсутні такі міста, як Донецьк, Луганськ та Дебальцеве.

Нагадаємо, Верховна Рада визначила тимчасово окуповані території 17 березня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 280 нардепів з 226 мінімально необхідних нардепів.