ua en ru

В Україні планують створити Нацагентство з пошуку злочинних активів

В Україні планують створити Нацагентство з пошуку злочинних активів Фото: заступник голови Мін'юсту Наталія Севостьянова

Відповідний проект закону сьогодні розглянуть на засіданні Кабміну

В Україні планують створити Національне агентство з питань розшуку та розпорядження активами, отриманими від корупційних та інших злочинів. Відповідний проект закону, розроблений Міністерством юстиції та Генпрокуратурою спільно з антикорупційними експертами, повідомила на брифінгу в середу перший заступник міністра юстиції України Наталія Севастьянова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Даний проект закону передбачає, що наше агентство буде таким собі інституційним мезанизмом по виявленню, розшуку, повернення і подальшого управління активами (отриманими від корупційних та інших злочинів - ред.) на території України", - повідомила Севастьянова.

За її словами, штат агентства буде складати не більше 100 осіб. Планується, що воно буде підзвітним Верховній Раді та Кабінету міністрів і буде мати статус центрального органу виконавчоі влади з особливим статусом.
Також, за словами заступника голови Мін'юсту, співробітники відомства будуть отримувати досить великі зарплати.

Керівника структури буде вибирати незалежна конкурсна комісія, а призначати Кабмін за поданням прем'єр-міністра, терміном на 5 років.
Севостьянова також розповіла, що даний законопроект буде сьогодні представлений на засіданні уряду, а після цього вже направлений до парламенту.

Відзначимо, напередодні глава Мін'юсту Павло Петренко заявив, що його відомство виходить на фінальну стадію реформування системи сервісів.