ua en ru

Україна посіла 10 місце у світі за кількістю грошових переказів трудових мігрантів, - СБ

Україна посіла 10 місце у світі за кількістю грошових переказів трудових мігрантів, - СБ

Українські трудові мігранти за поточний рік перерахували додому 9 млрд дол. Про це повідомляє Радіо ООН з посиланням на нову доповідь Світового банку.

Таким чином, Україна посіла 10 місце у списку держав, чиї громадяни здійснюють найбільші грошові перекази.

За даними експертів СБ, конфлікт в Україні і санкції щодо російської економіки можуть вплинути на обсяги грошових переказів у країнах Європи та Центральної Азії.

За представленими даними, у 2014 році число грошових переказів трудових мігрантів до країн, що розвиваються, збільшиться на 5%.

"Минулого року обсяг грошових переказів до країн, що розвиваються, склав 413 млрд доларів. За нашими прогнозами, в нинішньому році ця цифра досягне позначки в 435 млрд. Мушу нагадати, що це тільки офіційно задокументовані дані. Сюди не входять обсяги грошових переказів за неофіційними каналами", - зазначив старший економіст Світового банку Діліп Ратха.

П'ятірку лідерів по надходженнях грошових переказів мігрантів (у відсотках від ВВП) очолив Таджикистан (42%), на другому місці - Киргизстан (32%), на четвертому - Молдова (25%).

У грошовому вираженні лідером по переказах є Індія з показником у 71 млрд доларів, другий рядок обіймає Китай (64 млрд доларів).

В абсолютних цифрах обсяг грошових переказів мігрантів по всьому світу, включаючи перекази до країн з високим рівнем доходів, складе цього року 582 млрд доларів, а у 2015 році - 608 млрд доларів.

Як повідомлялося, українська трудова міграція стала одним з головних інвесторів в економіку країни.