ua en ru

Україна і В'єтнам в 2016 році проведуть засідання міжурядової комісії з питань співробітництва

Україна і В'єтнам в 2016 році проведуть засідання міжурядової комісії з питань співробітництва Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко провів зустріч з прем'єром В'єтнаму і президентом Фінляндії

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр В'єтнаму Нгуєн Тан Зунг в ході зустрічі домовилися про проведення в 2016 році в Києві чергового засідання міжурядової комісії з питань торгово-економічного і науково-технічного співробітництва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

У ході зустрічі співрозмовники також обговорили спільні заходи, спрямовані на активізацію політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічних відносин між Україною та В'єтнамом.

Нгуєн Тан Зунг підтримав прагнення України приєднатися до Форуму "Азія-Європа". Порошенко в свою чергу звернув увагу на важливість розширення проукраїнської коаліції серед держав Південно-Східної Азії.

Порошенко передав прем'єру В'єтнаму запрошення президенту країни Чіонг Тан Сангу приїхати в Україну. "Переконаний, що цей візит надав би необхідний імпульс подальшому розвитку всебічного співробітництва і партнерства між двома країнами", - зазначив Порошенко

Прем'єр також запросив президента України відвідати В'єтнам.

Крім того, Порошенко провів зустріч з президентом Фінляндії Саулі Вяінямьо Нііністьо. Порошенко поінформував Нііністьо про ситуацію на Донбасі і подякував за гуманітарну допомогу.

Президенти відзначили необхідність продовження санкцій щодо Росії до повного виконання мінських домовленостей. Українська сторона підтвердила запрошення Нііністьо відвідати з візитом Україну.

Зазначимо, Порошенко також зустрінеться з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Нагадаємо, в Парижі (Франція) сьогодні, 30 листопада 2015 року, стартує кліматична конференція COP 21 (Paris France Sustainable Innovation Forum 2015).