ua en ru

Україна поінформувала Радбез ООН про загострення ситуації на Донбасі

Україна поінформувала Радбез ООН про загострення ситуації на Донбасі Фото: Радбез ООН

В зоні АТО зростає кількість збройних провокацій бойовиків

Україна офіційно поінформувала головуючого Раді безпеки ООН про чергові спроби Росії та контрольованих нею бойовиків загострити ситуацію на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ООН в Україні.

"зокрема, було відзначено, що, незважаючи на досягнення в рамках останньої тристоронньої зустрічі контактної групи домовленості про введення режиму повної тиші, кількість збройних провокацій проти сил АТО уздовж лінії розмежування продовжує зростати", - йдеться в повідомленні.

Зазначені провокації, як відзначили у представництві, підривають не тільки суть, логіку і послідовність мінських угод, але і нівелюють всі зусилля України і міжнародного співтовариства, спрямовані на відновлення миру і стабільності, фактично унеможливлюють реалізацію політичної частини мирного врегулювання.

Зазначимо, що бойовики продовжують обстріли сил АТО з гранатометів і бронетехніки.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою. Бойовики продовжують обстріл наших позицій, застосовуючи при цьому, крім стрілецької зброї, міномети, гранатомети і бронетехніку. Загалом, за минулу добу, проросійські бандити 47 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Нагадаємо, Україна 1 січня 2016 року приступила до виконання обов'язків непостійного члена в Раді безпеки ООН на 2016-2017 роки.