ua en ru

Україна отримала другий транш МВФ в 1,7 млрд дол., - Гонтарєва

Україна отримала другий транш МВФ в 1,7 млрд дол., - Гонтарєва Фото: Валерія Гонтарєва

У НБУ очікують, що до кінця 2015 р. обсяг міжнародних резервів України досягне 18 млрд дол

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила про отримання другого траншу від Міжнародного валютного фонду у розмірі 1,7 млрд дол. Про це вона заявила під час наради з керівниками 40 найбільших банків, передає прес-служба регулятора.

"Кошти, які ми сьогодні отримали від МВФ, будуть спрямовані на поповнення міжнародних резервів. Загалом, наші міжнародні резерви зростають впевненими темпами і до кінця 2015 року ми плануємо, що їх обсяг досягне рівня майже 18 млрд дол. США", - сказала Гонтарєва.

Глава НБУ також зазначила, що економіка України поступово виходить на шлях відновлення зростання.

"Вже з квітня 2015 року статистичні дані свідчать про незначне, але зростання української економіки. На мій погляд, найнижчу точку падіння ми вже пройшли і тепер є всі підстави говорити про поступове відновлення економічного зростання", - зазначила Гонтарєва.

За її словами, другий місяць поспіль спостерігаються низькі показники інфляції, як споживчої, так і базової, що свідчить про дієвість противоинфляционных заходів регулятора. "З метою закріплення позитивних трендів і збереження стабільності на фінансовому ринку Національний банк знову залишив незмінним рівень облікової ставки", - підкреслила глава НБУ.

Нагадаємо, 31 липня МВФ схвалив виділення Україні чергового траншу в 1,7 млрд дол.

Чотирирічна програма фінансової допомоги Україні була затверджена радою директорів МВФ 11 березня. Програма передбачає виділення фондом 17,5 млрд дол. траншу від МВФ, а всіма міжнародними кредиторами за чотири роки - 40 млрд дол.

Зазначимо, сьогодні МВФ оприлюднив резюме, в якому говориться, що економіка України є як і раніше крихкою, проте в ній з'являються ознаки стабілізації.