ua en ru

Україна планує інвестувати 2,5 млрд гривень в модернізацію шахт в наступному році

Україна планує інвестувати 2,5 млрд гривень в модернізацію шахт в наступному році Фото: Ігор Насалик (РБК-Україна)

Реструктуризація дозволить заощадити державі додаткові 1,5 млрд гривень

У 2018 році Україна планує направити 2,5 млрд гривень на модернізацію підприємств вугільної промисловості. Про це сказав міністр енергетики Ігор Насалик, зазначено в матеріалі РБК-Україна "Чи вистачить Україні вугілля для проходження опалювального сезону".

"Ми переходимо до тієї форми управління, при якій кожна шахта повинна нести відповідальність за ефективність своєї роботи. Реструктуризація галузі дозволить відразу ж заощадити державі додаткові 1,5 млрд гривень", - заявив Насалик.

Втім, за словами чиновника, поки документ про створення держпідприємства "Національна вугільна компанія" не підписав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відповідно, "говорити про затвердження статуту і про потенційне керівництво компанії поки передчасно".

"Процес реорганізації вугільної галузі не буде швидким. Потрібні серйозні інвестиції в кілька десятків мільярдів гривень, і поки у держави таких коштів немає", - сказав Насалик.

Нагадаємо, раніше глава Кабінету міністрів України Володимир Гройсман заявив, що держава повинна інвестувати в модернізацію шахт і безпеку праці шахтарів.