ua en ru

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення 500 млн євро кредиту

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення 500 млн євро кредиту Джерело фото: прес-служба партії "Народний фронт"

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення 500 млн євро кредиту. Відповідна угода була підписана сьогодні, 7 січня, у рамках офіційного візиту до Берліна прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, передає прес-служба партії "Народний фронт".

"У рамках зустрічі було підписано спільну заяву між урядом України і федеральним урядом ФРН про надання кредитних гарантій у розмірі 500 млн євро. Від української сторони заяву підписав міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, з боку Німеччини - державний секретар федерального Міністерства економіки Німеччини Матіас Махник", - йдеться в повідомленні.

Яценюк повідомив, що кредит надано на термін до 20 років за дуже низькою процентною ставкою.

"Кошти будуть спрямовуватися на те, щоб відновлювати мости, лікарні, дороги, об'єкти соціальної інфраструктури", - заявив він.

Прем'єр-міністр України зазначив, що зараз на рівні двох міністерств будуть проведені всі процедури "щодо того, хто буде отримувати ці кредити".

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення 500 млн євро кредиту

Україна і Німеччина підписали угоду про виділення 500 млн євро кредиту

(Джерело фото: прес-служба партії "Народний фронт")

Нагадаємо, раніше в Кабінеті міністрів заявляли, що підготовка до початку отримання 500 млн євро кредиту від Німеччини на відбудову Донбасу завершиться в січні 2015 року.