ua en ru

Україна і Естонія підписали імплементаційний протокол до угоди з ЄС про реадмісію

Україна і Естонія підписали імплементаційний протокол до угоди з ЄС про реадмісію. Про це повідомили у прес-центрі Міністерства закордонних справ України.

"Сторони висловили задоволення підписанням у ході візиту імплементаційного протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом Естонської Республіки до Угоди між Україною та Європейським співтовариством про реадмісію осіб", - сказано в повідомленні українського дипломатичного відомства.

У МЗС України наголосили, що ця подія має стати ще одним кроком на шляху до запровадження безвізового режиму між Україною та країнами-членами ЄС.

За даними прес-центру МЗС, 13 січня 2015 р. міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з міністром закордонних справ Естонської Республіки Кейт Пентус-Розіманнус, яка прибула в Україну із дводенним робочим візитом.

При цьому в ході українсько-естонської зустрічі ключова увага приділялася внутрішньополітичній ситуації в Україні, насамперед, що відбулися в східних областях, а також головним пріоритетам, визначеним України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Окремо було відзначено активну участь Естонської Республіки в рамках багатосторонніх механізмів співпраці, зокрема ООН, ЄС, НАТО, ОБСЄ і Ради Європи щодо мобілізації підтримки міжнародним співтовариством зусиль нашої держави з протидії російській агресії", - зазначили в українському МЗС.

Нагадаємо, глави МЗС України, РФ, Німеччини та Франції домовилися зустрітися в період 19-25 січня. Під час зустрічі в Берліні глави МЗС також визнали, що саміт Президентів в Астані проводити наразі зарано.