ua en ru

Україна готова надати "зелений коридор" для евакуації військ РФ з Придністров’я, - нардеп

Україна готова надати "зелений коридор" для евакуації військ РФ з Придністров’я, - нардеп Фото: Ірина Фріз (УНІАН)

Нардеп додала, що вивезення зброї та особового складу має проходити під егідою ОБСЄ та ООН

Україна готова надати "зелений коридор" для евакуації російських військових та озброєння з невизнаного Придністров’я. Про це у Facebook повідомила народний депутат від фракції БПП, голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Україна готова надати “зелений коридор” для евакуації російських військ та озброєння, що розташоване в селі Кобасна (невизнане Придністров’є). Це дозволить кардинально змінити на краще безпекову ситуацію в регіоні, не допустити ескалації ситуації на південному заході України", - написала вона.

Крім того, Фріз заявила про підтримку пропозиції міністра оборони Республіки Молдова Анатолія Шалару щодо організації коридору для евакуації російських військ із території невизнаного Придністров’я.

"Переконана, що Збройні сили України організують росіянам такий коридор. Вивезення зброї та особового складу має супроводжуватися контролем з боку наших західних партнерів та проходити під егідою ОБСЄ та ООН", - додала вона.

Нагадаємо, раніше президент Молдови Ігор Додон заявляв, що невизнана республіка Придністров'я не може увійти до складу Російської Федерації, а повинна визначитися між Україною та Молдовою.