ua en ru

Україна буде домагатися виключення РФ з ПАРЄ, - нардеп

Україна буде домагатися виключення РФ з ПАРЄ, - нардеп Фото: Україна буде домагатися виключення РФ з ПАРЄ

Україна буде домагатися виключення Росії з Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), якщо до червня 2015 р. не буде помітного поліпшення ситуації на Донбасі і в Криму. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", заступник глави делегації Парламентської Асамблеї Ради Європи від України Георгій Логвинський.

"Тільки що бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи вирішило, що немає ніяких підстав переглядати санкції проти російської делегації", - заявив Логвинський.

Він нагадав, що в січні було прийнято рішення про продовження так званих санкцій - обмеження делегації РФ в ПАРЄ, а також було прийнято рішення, що в разі поліпшення ситуації, на сесії в квітні . можна буде повернутися до питання скасування санкцій проти делегації РФ.

"Кілька тижнів тому моніторинговий комітет Ради Європи констатував відсутність підстав для твердження про якісь поліпшення, і сьогодні вранці бюро, тобто президентський комітет ПАРЄ зняв це питання з розгляду.

Протягом години це рішення буде підтверджено голосуванням депутатів ПАРЄ", - повідомив Логвинський.

Він зазначив, що санкція проти делегації РФ буде діяти до кінця 2015 р.

"Росія не буде мати права голосу, не буде мати права працювати в комітетах і представляти на виборах. Тобто це фактично повне обмеження. Однак ми будемо додатково ставити питання , що якщо поліпшення до слідуючої сесії, тобто до червня не відбудуться , то ми фактично будемо ставити питання виключення РФ взагалі з ПАРЄ", - підкреслив нардеп.

На питання про те, наскільки великі шанси, що Росію виключать з ПАРЄ Логвинський зазначив: "Важко прогнозувати, скільки членів ПАРЄ може підтримати питання виключення РФ з ПАРЄ , так як це крайня міра".

Нагадаємо, як повідомив адвокат члена ПАРЄ від України Надії Савченко Микола Полозов, ПАРЄ розгляне можливість повернення голоси делегації РФ в червні.

Раніше, в березні стало відомо, що моніторинговий комітет Ради Європи прийняв рішення не ставити питання про повернення делегації Російської Федерації права голосу в ПАРЄ на сесії у квітні 2015 р.