ua en ru

Яценюк доручив Зубко відвідати Сватове для оцінки збитку

Яценюк доручив Зубко відвідати Сватове для оцінки збитку Фото: Арсеній Яценюк

Кабмін очікує виділення коштів з резервного фонду на ліквідацію наслідків

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубко завтра, 5 листопада, відвідати Сватове Луганської області для оцінки збитку після пожежі на складі з боєприпасами. Про це Яценюк заявив в ході засідання, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу вас, Геннадій Григорович (Зубко, - ред.), завтра поїхати в Сватове. Ви вже надали попередні розрахунки і нам необхідно зрозуміти, яким є реальний обсяг, безпосередній фінансової допомоги потрібен на те, щоб ліквідувати наслідки цієї жахливої трагедії, яка сталася в Сватове", - сказав він.

За словами Яценюка, засоби для ліквідації наслідків будуть виділені з резервного фонду.

"Ми чекаємо рішення про виділення коштів з резервного фонду на допомогу сім'ям постраждалим, так і безпосередньо тим, які потребують зараз коштів, хто потребують на ремонт своїх будинків та квартир", - додав Яценюк.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове були пошкоджені десятки житлових будинків.

Зазначимо, з обласного бюджету на ліквідацію наслідків в Сватове вже було виділено в цілому 14 млн грн. Мінрегіон очікував, що сьогодні Кабмін виділить кошти для Сватове.