ua en ru

Яценюк доручив до зими облаштувати пункти пропуску на кордоні з Кримом

Яценюк доручив до зими облаштувати пункти пропуску на кордоні з Кримом Фото: Арсеній Яценюк

Відповідають за облаштування пунктів пропуску Мінінфраструктури адміністрації

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив до зими облаштувати пункти пропуску на кордоні з Кримом. Про це він заявив сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конкретно щоб був найпростіший схематичний проект, скільки треба грошей і до зими облаштувати ці пункти пропуску",- заявив Яценюк.

При цьому керівник Державної прикордонної служби (ДПС) Віктор Назаренко, коментуючи ситуацію з облаштуванням пункту в'їзду-виїзду в Крим "Чонгар" (Херсонська обл.), зазначив, що відповідальними за це є Міністерство інфраструктури України і місцеві адміністрації.

"За облаштування та проведення робіт, пов'язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням контрольних пунктів відповідає Міністерство інфраструктури. За облаштування інфраструктури навколо контрольних пунктів в'їзду відповідає місцева - обласна і районна адміністрація. Є два конкретних відповідальних, які повинні нести навантаження по облаштуванню контрольних постів в'їзду-виїзду. По-друге, на сьогоднішній день ви особисто і Президент України дали три доручення щодо облаштування даних контрольних постів в'їзду-виїзду. Я вважаю, що треба провести аналіз виконання і тоді буде зрозуміло, чому ваші розпорядження особисті там, на місці, не виконуються", - розповів Назаренко.

Нагадаємо, порядок в'їзду і виїзду з Криму з початку року порушили понад 700 осіб.