ua en ru

Яценюк доручив передбачити в держбюджеті кошти на закупівлю авіатехніки для ДСНС

Яценюк доручив передбачити в держбюджеті кошти на закупівлю авіатехніки для ДСНС Фото: Арсеній Яценюк

Переобладнання літака до 62 млн грн, але цих коштів у бюджетному призначенні ДСНС немає

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів України розробити зміни до держбюджету щодо виділення ДСНС коштів на закупку авіатехніки для гасіння пожеж. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив сьогодні, 15 червня 2015 р., під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у формі селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив під час наради голова ДСНС Микола Чечоткін, для того, щоб додатково посилили ДСНС проводяться роботи щодо переобладнання літака, яке вдалося здешевити зі 100 млн грн до 62 млн грн, и 88 млн необхідно на придбання гелікоптера, але цих коштів у бюджетному призначенні ДСНС немає.

"Давайте Міністерству фінансів доручення про напрацювання проекту закону України про державний бюджет передбачити додаткові витрати на придбання цієї авіатехніки невідкладно", - сказав Яценюк у відповідь.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк доручив підготувати цивільний позов про відшкодування 50 млн грн збитків від пожежі на нафтобазі.