ua en ru

Яценюк ініціює залучення іноземних слідчих до боротьби з корупцією

Яценюк ініціює залучення іноземних слідчих до боротьби з корупцією Прем'єр-міністр України Яценюк

Прем'єр-міністр України Яценюк ініціює залучення слідчих до боротьби з корупцією. Про це він заявив в ході відкритого засідання колегії МВС, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас є форма так званого міжнародного слідчого доручення, але я прошу, щоб МВС внесло зміни в законодавство, щоб ми за рішенням слідчого могли залучати до проведення слідчих дій професійних представників із США та окремих країн ЄС, щоб вони нам допомагали в розслідуванні кримінальних справ, допомагали відстежувати зарубіжні активи як чиновників, так і інших осіб, які підозрюються в корупції", - зазначив він.

"За двосторонніми угодами з країнами дам доручення, щоб МЗС спільно з МВС написали список необхідних двосторонніх угод з метою залучення іноземних слідчих і отримання максимальної інформації по всім фінансовим рахункам і активами українських громадян, які перебувають за межами країни", - додав він.

Прем'єр також підкреслив, що "ні в якому разі не може йти мова про те, що український кримінально-процесуальний закон не буде відповідати міжнародним та європейським стандартам".

Нагадаємо, також Яценюк доручив підвищити зарплату слідчим органів внутрішніх справ, які розслідують резонансні справи.