ua en ru

Яценюк анонсував передачу деяких митниць в управління британської компанії

Яценюк анонсував передачу деяких митниць в управління британської компанії Фото: Арсеній Яценюк

Переговори про передачу деяких митниць

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк анонсував передачу низки українських митниць в управління британської компанії. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд України веде переговори про передачу окремих митниць в управління британської компанії. У них був досвід в окремих країнах-членах ЄС, так і в інших державах з управління митницями, і ми очікуємо завершення переговорів і передачу декількох митниць в управління британської компанії, щоб показати, що у нас є не просто нова культура в спілкуванні на митниці... А що доходи тих митниць, які керуються старими корумпованими чиновниками і доходи тих митниць, які будуть передані в управління британців, істотно відрізняються", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав створити спільні з Європейським союзом митні пункти пропуску.

Пізніше Президент України Петро Порошенко повідомив, що ЄС готовий дозволити українським прикордонникам і митникам працювати на їх території з використанням їх обладнання.