ua en ru

Ціна на нафту Brent досягла максимуму в 2015 році

Ціна на нафту Brent досягла максимуму в 2015 році Фото: нафта продовжує дорожчать

Вартість нафти марки Brent перевищила позначку в 67 долл./бар

На торгах лондонської електронної біржі ICE ціни на червневі ф'ючерси на 15:00 досягли 67,08 дол./бар., що стало максимальним показником у поточному році. Останній раз цього рівня вартість нафти досягала на початку грудня 2014 року, передає РБК.

На зростання цін вплинули очікування, що проблема з надлишком вуглеводнів на ринку починає вирішуватися, пише Financial Times.

Газета зазначає, що нафтовий ринок продемонстрував стриману реакцію на погіршення прогнозу щодо промвиробництва в Китаї, другому за обсягами споживача нафти в світі після США.

До 17:00 ціни на ICE впали майже до 66 дол./бар., але надалі залишилися в діапазоні вище цієї позначки. Reuters зазначає, що святковий день у Великобританії вплинув на обмежені обсяги торгів.

Аналітик Commerzbank Ойген Вайнберг заявив агентству, що, на його думку, "у другій половині року ринок очікує скорочення".

"Ми стверджуємо, що поточна динаміка навряд чи фундаментально виправдана", - сказав він про зростання цін на нафту, що спостерігається останні півтора місяці. Він підкреслив, що видобуток нафти в США так і не зазнала значного падіння.

Нагадаємо, сьогодні раніше повідомлялося, що нафта Brent торгується трохи вище 67 дол./бар.