ua en ru

Томбінський не бачить загрози від участі РФ в переговорах про ЗВТ між ЄС і Україною

Томбінський не бачить загрози від участі РФ в переговорах про ЗВТ між ЄС і Україною Фото: глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський

Політик запевнив, що спільних з РФ обговорень питань УА з Україною не ведеться

Глава представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський не бачить загрози від участі Росії в переговорах щодо впровадження зони вільної торгівлі між ЄС і Україною. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Немає спільних (з РФ) обговорення питань загальної асоціації Європейського союзу та України. Це двосторонній процес і там немає якихось обговорень з третьою стороною. Асоціація вже була ратифікована майже 16 країнами Європейського союзу... це готовий документ. Мова йде про технічне обговоренні, яке було узгоджене Україною, ЄС і Росією з питань щодо того, яким способом впровадити в життя зону вільної торгівлі і наскільки це зможе принести якісь зміни в торгівлі між Україною і Росією. На нашу думку, це ніяких загроз не несе", - зазначив Томбінський.

Нагадаємо, раніше комісар ЄС з торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що договір про ЗВТ з Україною, вступить в силу з початку 2016 р.