ua en ru

За добу бойовики 82 рази обстріляли сили АТО, - штаб

За добу бойовики 82 рази обстріляли сили АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

Найбільш напружена ситуація і надалі зберігається неподалік Донецька

За минулу добу, 18 серпня, бойовики 82 рази обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

"Загалом, упродовж минулої доби - 18 серпня, незаконні збройні формування 82 рази порушили режим припинення вогню. 4 рази найманці застосовували артилерію, 32 - міномети, 63 - гранатомети і стрілецьку зброю", - йдеться у повідомленні.

Упродовж вчорашнього вечора, та наприкінці доби, ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Противник суттєво зменшив об...

Posted by Прес-центр АТО on 18 августа 2015 г.

Повідомляється, що упродовж вчорашнього вечора, та наприкінці доби, ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Противник суттєво зменшив обстріли позицій українських військових з артилерії. Утім, як зазначається, з провокативною метою, бойовики, використовували стрілецьку зброю.

"Найбільш напружена ситуація і надалі зберігається неподалік Донецька. З 18 години і до опівночі найманці 6 разів вели вогонь по селищу Опитне, застосовуючи при цьому 120-міліметрові міномети, озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю. Крім того ворожі міномети ввечері били по підрозділах сил АТО в Пісках. А близько 23 години ворожа артилерія обстрілювала наші позиції в Красногорівці", - повідомляють у штабі.

Також, відзначається, що о 23:07 знаючи, що у цьому районі немає сил АТО, противник вів вогонь з "Градів" по цивільних будинках в Авдіївці.

"На Луганщині, майже з 21 години і до опівночі, незаконні збройні формування з мінометів, гранатометів, стрілецького озброєння обстрілювали наш опорний пункт у Станиці Луганській. В районі Маріуполя, окупанти близько 7 вечора вели вогонь по Широкиному. А о 22 і близько 23 били по Новотроїцькому зі 122-міліметрової артилерії. На Артемівському напрямку, майже о пів на 9 вечора, бойовики протитанковими ракетами та з мінометів обстріляли підрозділ української армії в селищі Луганське", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після опівночі і до 6 ранку 19 серпня, активність ворога зменшилась.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 17 серпня бойовики 86 разів обстріляли сили антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.