ua en ru

Сума позовів "Нафтогазу" до "Газпрому" перевищила 16 млрд дол., - Яценюк

Сума позовів "Нафтогазу" до "Газпрому" перевищила 16 млрд дол., - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

"Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу позовні вимоги

Сума позовів НАК "Нафтогаз" до "Газпрому" перевищила 16 млрд дол. Про це повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму Facebook.

"НАК "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу позовні вимоги щодо відшкодування збитків та внесення змін у транзитний контракт з Газпромом. Протягом півроку після першого звернення до арбітражу щодо транзитного контракту провідні міжнародні експерти та юристи здійснили значний обсяг роботи щоби чітко довести, що транзитний контракт є несправедливим по відношенню до України, і понад 10 млрд. дол. мають бути виплачені Нафтогазу з боку Газпрому у якості компенсації збитків. Таким чином, загальна сума наших позовів до Газпрому, по контракту про закупівлю газу та контракту на транзит вже перевищила 16 млрд. доларів", - йдеться в повідомленні.

НАК «Нафтогаз України» подав до Стокгольмського арбітражу позовні вимоги щодо відшкодування збитків та внесення змін у т...

Posted by Арсеній Яценюк on 1 Май 2015 г.

Нагадаємо, раніше прем'єр заявляв, що сподівається, що позови до "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі будуть завершені до 2015 р.