ua en ru

Суд у справі екс-ректора Мельника відбудеться 18 березня

Судове засідання у справі колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника з приводу відновлення його на посаді ректора відбудеться 18 березня в м. Ірпінь Київської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Воля".

"Нам стало відомо, що позитивне рішення на користь скандального представника режиму Януковича вже готове. Суд повинен бути, по суті, фарсом. Мельник мотивує свою позицію тим, що написав заяву про звільнення під тиском", - йдеться в заяві партії.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у ВНЗ, яким він керував.

1 серпня 2013 р. Печерський райсуд Києва обрав Мельнику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування. 9 серпня стало відомо, що Мельник втік з-під домашнього арешту, скинувши електронний браслет.

14 серпня 2013 р. Мельник був оголошений в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 р. він був затриманий після прибуття до Києва з Лондона.

У квітні Мельник залишив Лук'янівське СІЗО під заставу в 609 тис. грн.

У червні 2014 р. МВС передало справу екс-ректора Мельника в суд.