ua en ru

Стратегія нацбезпеки розрахована до 2020 р., - Турчинов

Стратегія нацбезпеки розрахована до 2020 р., - Турчинов Секретар РНБО Олександр Турчинов

Стратегія національної безпеки України розрахована до 2020 р. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов сьогодні під час презентації Стратегії національної безпеки, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стратегія національної безпеки є основним документом військового планування, який включає документи з питань громадської безпеки, зокрема, військову доктрину, основні напрями зовнішньої політики, стратегію інформаційної безпеки, формування сектору безпеки і оборони, інші нагальні питання національної безпеки, а також державні програми за основними напрямками державної політики національної безпеки", - заявив Турчинов.

За його словами, стратегія виходить з того, що Україна буде захищати фундаментальні цінності Конституції і законів України. "Стратегія розрахована на реалізацію до 2020 року", - підкреслив він.

"Стратегія також включає напрями, передбачені угодою про асоціацію з ЄС та стратегію сталого розвитку України-2020", - відзначив секретар РНБО.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір розглянути виконання УА з ЄС на найближчому засіданні РНБО.