ua en ru

Зіткнення під Радою: суд обрав запобіжні заходи всім затриманим

Зіткнення під Радою: суд обрав запобіжні заходи всім затриманим Фото: зіткнення під Радою

Печерський суд Києва обрав міру запобіжного заходу 18 затриманим у зв'язку із зіткненнями під Радою

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід всім 18 затриманим у зв'язку із зіткненнями під Верховною Радою України 31 серпня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Так, 16 підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів без визначення застави. Ще двоє затриманих будуть знаходитися під цілодобовим домашнім арештом.

У зв'язку з тим, що прокуратура Києва в суді наполягала на арешті всіх підозрюваних, зараз вирішується питання про оскарження запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для двох із них в апеляційному порядку.

З урахуванням зібраних доказів одному із затриманих повідомлено про підозру за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) і ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Іншим затриманим інкримінується ч 3 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку), ч. 2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, спікер парламенту Володимир Гройсман запропонував почекати висновки правоохоронців, а вже після - розглянути питання створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування подій під Радою.