ua en ru

У зіткненні фанатів на Майдані постраждали 2 людини, - МВС

У зіткненні фанатів на Майдані постраждали 2 людини, - МВС Фото: міліція на Майдані Незалежності (Hromadske.tv)

У центрі столиці невідомі кидали петарди і каміння в польських фанатів

В результаті зіткнення українських і польських футбольних фанатів на Майдані Незалежності в Києві постраждали дві людини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в м. Києві.

"На Майдані Незалежності перебували польські вболівальники. Близько 100 правоохоронців здійснювали охорону громадського порядку і супроводжували іноземних гостей. О 16:20 агресивно налаштовані молоді люди з'явилися на центральній площі столиці і затіяли сутичку: кидали каміння, петарди та інші предмети. Правоохоронці втрутилися і припинили конфлікт. Інформація про постраждалих уточнюється", - повідомили в міліції.

За словами начальника столичної міліції Олександра Терещука, на місці події знаходяться посилені наряди правоохоронців, щоб не допустити ескалації конфлікту. "У разі порушення законодавства будемо діяти жорстко і принципово", - підкреслив Терещук.

Зазначимо, за фактом вчорашньої бійки між фанатами київського "Динамо" та варшавської "Легії" біля столичної станції метро "Гідропарк" розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство).

Нагадаємо, в Києві сьогодні ввечері відбудеться матч Ліги Європи між луганською "Зорею" та варшавською "Легією". За порядком у центрі столиці будуть стежити понад 1,5 тис. правоохоронців.