ua en ru

Станично-Луганський райрада визнав Росію країною-агресором, - Москаль

Станично-Луганський райрада визнав Росію країною-агресором, - Москаль Станиця Луганська

Станично-Луганська районна рада (Луганська область) сьогодні, 17 квітня, на своєму сесійному засіданні визнав Російську Федерацію країною-агресором, а так звану "Луганську народну республіку" (ЛНР) - терористичною організацією. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"У сесії взяли участь 21 депутат (кворум становить 19 осіб), двоє з яких утрималися, а решта-проголосували "за". Питання про визнання Росією агресором, а ЛНР - терористичною організацією розглядався останнім і супроводжувався гарячими дискусіями", - пояснили у Москаля.

Сам Москаль вважає, що рішення Станично-Луганської районної ради дуже показово.

"По-перше, Станично-Луганський район найбільше в Луганській області постраждала від військових дій, по-друге, райцентр, розташований на самій лінії розмежування (до найближчого блокпоста терористів від РДА менше кілометра, а до окупованого луганська - 12 км), тому вплив так званої ЛНР тут відчутно. По-третє, в районі живуть переважно донські козаки, які ніколи не приховували своїх симпатій до Росії", - сказав Москаль.

За його словами, в кінці минулого року проросійські настрої тут сягали 90%. Однак, як вважає губернатор, за цей час місцеві жителі зуміли оцінити дії місцевих українських властей.

"Рішення райради - закономірне, а те, що її взяли саме в Станиці Луганської (тоді як аналогічні рішення депутати не можуть ухвалити в мирних регіонах), красномовно свідчить - люди на лінії вогню вже починають розуміти, чим насправді є Росія і так звана ЛНР", - упевнений Москаль.

Нагадаємо, в січні 2015 р. Верховна Рада визнала Росію країною-агресором.