ua en ru

Україна має намір відмовитися від проведення Євробаскету-2015

Влада України та керівництво Федерації баскетболу мають намір звернутися до ФІБА Європи з пропозицією надати Україні можливість перенести термін проведення чемпіонату Європи з баскетболу в Україні з 2015 на 2017 рік, віддавши право на проведення баскетбольної першості Європи в 2015 році іншій європейській країні.

Влада України та керівництво Федерації баскетболу мають намір звернутися до ФІБА Європи з пропозицією надати Україні можливість перенести термін проведення чемпіонату Європи з баскетболу в Україні з 2015 на 2017 рік, віддавши право на проведення баскетбольної першості Європи в 2015 році іншій європейській країні. Про це заявив голова комітету по Євробаскету-2015 Маркіян Лубківський.

"Враховуючи такі об'єктивні форс-мажорні обставини, я вважаю, що наша держава в особі уряду і Федерації баскетболу має повне право звернутися до ФІБА Європа з пропозицією надати Україні можливість проведення Турніру в 2017 році, а чемпіонат 2015 року довірити якийсь з європейських країн або декільком з них", - заявив Лубківський.

Причинами перенесення терміну він називає складну і економічну та політичну ситуацію в Україні, а також факт агресії Росії щодо України.