ua en ru

Тіто Віланова йде з поста головного тренера "Барселони" через проблеми зі здоров'ям

Головний тренер "Барселони" Тіто Віланова йде з посади через проблеми зі здоров'ям. Про це на прес-конференції повідомив президент клубу Сандро Россель.

Головний тренер "Барселони" Тіто Віланова йде з посади через проблеми зі здоров'ям. Про це на прес-конференції повідомив президент клубу Сандро Россель, повідомляє офіційний сайт клубу.

Через відхід Віланови було прийнято рішення, що "Барселона" не поїде в суботу до Польщі.

"Тіто Віланова пройде черговий курс лікування і не зможе продовжувати діяльність наставника команди. Це великий удар для всіх нас, але ми долали багато труднощів. Швидше за все, ім'я нового наставника "Барселони" назвемо на початку наступного тижня", - цитує Роселя офіційний твіттер "Барселони".

Причиною відходу Віланови став рецидив ракового захворювання, через якого вже не міг на повну силу виконувати свої обов'язки.

У грудні минулого року у Віланови вже було загострення ракового захворювання і він два місяці провів на лікуванні в Нью-Йорку. У Віланови пухлина слинної залози.

Читайте також: Тіто Віланова зможе суміщати роботу і лікування

Тимчасово виконуючим обов'язки наставника каталонців призначений колишній асистент Віланови Жоан Франсеск Феррер. Він приєднався до команди лише на цьому тижні. У минулому сезоні він керував "Жирона", яка виступала в Сегунді і змогла вийти в стикові матчі. У двох зустрічах за право виступати в Прімері ця команда поступилася "Алмерії".

Формально Феррер вважався третім тренером "Барселони", після Віланови і Хорді Роури, який заміняв головного тренера торік, коли той їхав лікуватися в Нью-Йорк.

Віланова був помічником Хосепа Гвардіоли і змінив його на посту головного тренера, коли той в 2012 р. прийняв рішення піти з клубу.