ua en ru

У складі російських військ на території України налічується понад 33 тис. осіб, - Грицак

У складі російських військ на території України налічується понад 33 тис. осіб, - Грицак Фото: Василь Грицак

Грицак відзначив чітке структурування російської армії

У складі російсько-окупаційних військ на території України налічується понад 33 тис. осіб. Про це повідомив голова Служби Безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом у складі російсько-окупаційних військ на території України налічується понад 33 тис осіб. А також близько 9 тис військовослужбовців регулярних сил російської армії. Загалом це 21 тактична група Збройних сил Російської федерації, із яких 15 батальйонно-тактичних груп, 6 - ротно-тактичних груп. Крім того поблизу кордонів України знаходиться сконцентровано ще 53 тактичні групи Збройних сил Росії (39 батальйонних та 14 ротно-тактичних груп). Загальна чиселність - 50,5 тис солдат, офіцерів", - повідомив він , - повідомив він.

Також Грицак відзначив чітке структурування російської армії.

"На сьогодні ми бачимо чітке структурування російської армії, їхню присутність на території України. Зокрема, це перший і другий армійський корпус. Перший армійський корпус дислокований в Донецькій області. Другий армійський корпус - це Луганська область", - повідомив він.

"Загальний цикл підготовки першого та другого армійського корпусів, а також набуття повної оперативної готовності планується завершити до початку жовтня поточного року", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук повідомляв, що проросійські бойовики відкрито здійснюють перекидання озброєнь до передньої лінії фронту на Донбасі.