ua en ru

За перекриття Хрещатика автомобілістам платили 500 грн, - чиновник

Учасники мітингу біля будівлі Київської міської державної адміністрації (КМДА) отримували по 30 грн за годину, водіям автомобілів, які перекривали рух по Хрещатику, вручили по 500 грн. Про це написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook директор департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерківець.

"Зведена інформація по сьогоднішньому мітингу біля КМДА: Люди отримували по 30 грн за годину. Координаторам за залучену людину доплачували по 5 грн за годину, старшим групи - по 10 грн. За мітинг середній чек на людину вийшов 50 гривень (півтори години). Тим хто на авто перекривав Хрещатик вручали по 500 гривень", - повідомив він.

Також Білоцерківець підкреслив, що серед організаторів масовки були помічені відомі "титушки". Він також зазначив, що гасла "Така Європа нам не потрібна", дуже схожі на саботаж Кремля. "Кому ще вигідно розхитувати мирний Київ?", - підкреслив чиновник він.

Білоцерківець виклав у мережу відео, на якому зафіксовані "старші груп" зі списками мітингувальників, а також процес оплати за участь в акції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КМДА пікетували близько 1,5 тис. осіб. Мітинг завершився близько 14:00.