ua en ru

ВР дозволила створення міжвідомчої комісії, яка займатиметься організацією укладання угод про розподіл продукції

Верховна Рада України (ВР) прийняла в другому читанні законопроект № 2291, згідно з яким буде створено міжвідомчу комісію, яка займатиметься організацією укладання угод про розподіл продукції від особи держави. За проголосували 232 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Законом встановлено, що сторонами угоди про розподіл продукції виступають інвестор (інвестори) і держава в особі Кабінету міністрів. Для вирішення питань з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції Кабмін утворює постійно діючу міжвідомчу комісію у складі представників державних органів, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України. Інформаційне, організаційне, матеріальне та інше забезпечення діяльності міжвідомчої комісії здійснює центральний орган виконавчої влади, визначений Кабінетом міністрів. Положення про міжвідомчу комісію затверджується Кабінетом міністрів.

Відповідно до закону, угодою про розподіл продукції вирішення питань управління та координації діяльності сторін може покладатися на керівний комітет або інший орган управління, створений за участю сторін. З метою участі держави у виконанні укладеної угоди про розподіл продукції (в тому числі участі в діяльності створених органів управління) Кабінет міністрів може надати необхідні повноваження центральному органу виконавчої влади "проект угоди про розподіл продукції після остаточного узгодження та доопрацювання візується (погоджується) інвестором (інвесторами ) і повторно реєструється робочим органом міжвідомчої комісії, після чого проект угоди про розподіл продукції надається сторонам угоди для підписання. Не рідше одного разу на п'ять років Кабінет міністрів за участю уповноваженого центрального органу виконавчої влади має організувати і провести комплексну перевірку виконання умов, передбачених угодою про розподіл продукції.