ua en ru

МОЗ має намір забезпечити "тривожними кнопками" автомобілі "швидкої допомоги"

Питання безпеки працівників екстреної медичної допомоги буде вирішуватися на законодавчому рівні. Про це сьогодні під час наради з питань організації безпеки працівників екстреної медичної допомоги, яка проходить у Запоріжжі, заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Богачев, передає прес-служба МОЗ.

"До вирішення цієї проблеми слід підходити комплексно: необхідно залучати правоохоронні органи і народних депутатів, вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи і створення безпечних умов праці в екстреної медичної допомоги в цілому", - зазначив Богачов.

У свою чергу голова незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Анатолій Сидоренко розповів, що "для збереження здоров'я і життя медиків необхідно організовувати тренінги з психоаналізу, заняття з рукопашного бою, консультації з представниками правоохоронних органів".

"Дуже важливо забезпечити автомобілі швидкої допомоги "тривожними кнопками", а для того, щоб допомога прибувала оперативно, доцільно укласти угоди з охоронними фірмами, які страхували міліцію, якщо вона не встигає прибути за викликом", - зазначив Сидоренко.

Нагадаємо, 24 травня 2013 р. психічно хворий мешканець Запоріжжя викликав бригаду "швидкої", а коли медики прибули на місце, напав на них з кислотою і побутовим льодорубом. У результаті загинула 29-річна вагітна фельдшер, яка пропрацювала на «швидкій» дев'ять років, а лікар-кардіолог і другий фельдшер потрапили до лікарні.

Читайте також: МОЗ протягом 3-5 років планує поновити автопарк бригад екстреної медичної допомоги