ua en ru

Влада Каталонії мають намір домогтися незалежності через півтора року

Влада Каталонії мають намір домогтися незалежності через півтора року
Голова уряду Каталонії Артур Мас намір шляхом проведення дострокових виборів добитися відділення від Іспанії через півтора року.

Голова уряду Каталонії Артур Мас намір шляхом проведення дострокових виборів добитися відділення від Іспанії через півтора року. Про це він заявив увечері 25 листопада, виступаючи на конференції в Барселоні, передає Deutsche Welle.

Він заявив, що оголосить позачергові вибори тільки якщо вони будуть мати ранг плебісциту з питання про незалежність регіону.

Назвавши вибори "єдиним способом" для каталонців висловити свою думку з екзистенційним питання, Мас проголосив їх метою заснування незалежної держави вже через 18 місяців, повідомляє агентство dpa. Про конкретну дату проведення голосування мова поки не йде.

Перш ніж дати старт організації виборів глава регіонального уряду перед 3000 слухачами закликав згуртуватися і виступити єдиним списком всі партії та представників громадянського суспільства, які виступають за незалежність Каталонії.

Нагадаємо, 9 листопада в Каталонії пройшов неофіційний опитування, 80,72% учасників якого висловилася за незалежність від Іспанії.

У Мадриді назвали опитування про незалежність Каталонії "марним" і "недемократичним". Влада Іспанії послалися на положення Конституції країни, яке свідчить, що будь-який вид голосування про незалежність передбачає участь у ньому всіх іспанців. Уряд пообіцяв каталонцям почати переговори про розширення автономії.