ua en ru

ВККСУ визначила порядок переведення суддів із зони АТО на роботу в інші суди

ВККСУ визначила порядок переведення суддів із зони АТО на роботу в інші суди
Вища кваліфікаційна комісія суддів України на засіданні 11 грудня визначила порядок переведення суддів з Донецької та Луганської областей, які не мають можливості здійснювати правосуддя в районі проведення антитерористичної операції, на роботу в інші суди.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України на засіданні 11 грудня визначила порядок переведення суддів з Донецької та Луганської областей, які не мають можливості здійснювати правосуддя в районі проведення антитерористичної операції, на роботу в інші суди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВККСУ.

Так, судді місцевих судів Донецької та Луганської областей, які не мають можливості здійснювати правосуддя в районі проведення АТО, для вирішення питання про переведення до іншого суду в межах п'ятирічного терміну подають до комісії: заяву про рекомендації для переведення до іншого суду; заява про надання згоди на збір, зберігання і використання інформації; заява Президента України про переведення на роботу на посаді судді до іншого суду в межах п'ятирічного строку; копію паспорта; анкету; копію трудової книжки (у разі наявності).

Судді місцевих та апеляційних судів Донецької та Луганської областей, обрані безстроково, для переведення до іншого суду того самого рівня і спеціалізації подають до комісії: письмову заяву про надання довідки про наявність вакантної посади судді; заява про надання згоди на збір, зберігання і використання інформації; заява Президента України про переведення на роботу на посаді судді до суду того ж рівня та спеціалізації; копію паспорта; анкету; копію трудової книжки.

Судді місцевих та апеляційних судів Донецької та Луганської областей, обрані безстроково, які не мають можливості здійснювати правосуддя в зоні проведення антитерористичної операції, для вирішення питання про переведення до іншого суду іншого рівня тієї ж судової спеціалізації або до суду іншої спеціалізації подають до Комісії документи, визначені статтею 75 Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Нагадаємо, 9 грудня був сформований новий склад ВККСУ.